KLIMATSNACK

Elleonora Ali Uddman

Elleonora Ali Uddman: ”Politiker får inte glömma bort oss”

Elleonora Ali Uddman driver och belyser funktionsrättsliga frågor inom klimatrörelsen. Uppskattad och briljant konferencier för Climate Lives turné under 2022.Elleonora Ali Uddman är med på Klimatklubbens lista över Sveriges 52 främsta klimatkvinnor

Veronica Magnusson

Veronica Magnusson: ”Gå med i ett fackförbund och engagera dig (för klimatet) på din arbetsplats”

Som förbundsordförande för fackförbundet Vision har Veronica Magnusson bidragit starkt till att hållbarhet och klimatet blivit en given facklig fråga. 2022 införde Vision som första fackförbund i Sverige den nya rollen klimatombud.

Veronica Magnusson är med på Klimatklubbens lista över Sveriges 52 främsta klimatkvinnor

Jenina Dahlberg

Jenina Dahlberg: Vem vill vara med på omställningen om den alltid känns som klassens präktigaste viktigpetter?

Jenina Dahlberg är kommunikatören som med sina kreativa grepp bidragit till många framgångsrika kampanjer för flertalet organisationer och näringslivsaktörer. För närvarande kommunikations- och pressansvarig på Fossilfritt Sverige.Jenina Dahlberg är med på Klimatklubbens lista över Sveriges 52 främsta klimatkvinnor

Solîn Bakircian

Regissören Solîn Bakircian: ”I filmbranschen är klimatfrågan ofta uppe på bordet, men det är mycket snack och lite verkstad.”

Solîn Bakircian är regissör som arbetar med att öka mångfalden inom svensk film och kultur. Även drivit podd om veganism i mellanöstern.

Solîn Bakircian är med på Klimatklubbens lista över Sveriges 52 främsta klimatkvinnor

Maja Lindblom och Alva Eriksson Wallsten från Elevborgarråd för klimatet med de sammanställda förslagen.

Elevernas uppmaning till beslutsfattarna i kommunen: ”Få till en förändring och göra de flesta av våra förslag till verklighet under 2023-2024”

Maja Lindblom och Alva Eriksson Wallsten från Karlstad har deltagit i världens första Elevborgarråd för klimatet, och har överlämnat 67 vassa förslag som sänker utsläpp och värnar om naturen till beslutsfattarna. Nu hoppas de på att förslagen blir verklighet och drömmer om en smartare, vackrare framtid!

Emma Sundh

Emma Sundh om Elevborgarråd för klimatet: ”Avgå världen och ge plats för nästa generation!”!

Sätt solpaneler på alla kommunala tak, minska antalet parkeringsplatser, starta stadsodlingar, bevara gammelskog, starta lånotek för verktyg, skapa cirkulär hubb och starta kommunalt matsvinnscafé.  Detta är några av de förslagen som kommit in under världens första "Elevborgarråd för klimatet" som hållits i Karlstad. Klimatklubbens Emma Sundh, som varit med och tagit fram konceptet, berättar mer ...

Therése Lindgren

Therése Lindgren: ”Jag har en plattform där jag kan påverka och att inte göra det känns lite som tjänstefel””

Therése Lindgren är Sveriges största influerare som vågar utmana sig själv och som under 2022 tagit stora kliv både i sitt eget klimatengagemang och i sin roll som inspiratör och informatör för sina många följare.

Therése Lindgren är med på Klimatklubbens lista över Sveriges 52 främsta kvinnor.

Elin Bergman, expert på cirkulär ekonomi: ”Avfall är värdefulla resurser på fel plats”

Vad är egentligen cirkulär ekonomi? Hur kan företag ställa om? Vad kan vi konsumenter göra för snabba på omställningen? Och varför ligger Sverige så långt efter när det gäller cirkulär ekonomi?
Klimatklubben tar hjälp av Elin Bergman, expert på cirkulär ekonomi. Läs och bli ett kilo smartare!

Eva Karlsson

Eva Karlsson: ”Det finns mycket vi kan göra så otroligt mycket smartare”

Eva Karlsson är VD på Houdini Sportswear som legat i framkant inom att utveckla klimatsmarta och hållbara funktionskläder. Evas personliga engagemang och initiativ har starkt drivit på branschen att erbjuda bättre alternativ. 

Eva Karlsson är med på Klimatklubbens lista över Sveriges 52 främsta kvinnor.

Carmen Blanco Valer

Carmen Blanco Valer: ”Omställningen får inte belasta de som redan har det tufft”

Carmen Blanco Valer är folkbildare och internationell urfolksaktivist som outtröttligt arbetat under många år för social rättvisa och inkludering. Carmen inspirerar många människor i alla åldrar.

Carmen Blanco Valer är med på Klimatklubbens lista över Sveriges 52 främsta kvinnor.

Camilla Kvartoft

Klimathoppet, tjugo minuter framtidstro med Camilla Kvartoft

Camilla Kvartoft är välkänd programledare för bland annat “Veckans brott” och P1-Morgon. Nu är det dags att leda ytterligare ett program Klimathoppet, ett program som ska ge framtidstro.   

Kata Nylén

Kata Nylén (Klimatpsykologerna): ”Det är fullt möjlig att få till storskalig beteendeförändring”

Klimatpsykologerna består av Kata Nylén, Frida Hylander, Kali Andersson och Paula Richter. De är legitimerade psykologer och Sveriges ledande experter på klimatpsykologi. Genom olika metoder såsom opinionsbildning, föreläsningar, poddar och böcker delar gänget bakom Klimatpsykologerna med sig av kunskap som berör hur vi människor fungerar och vad som påverkar våra val. Allt för att vi inte ska bli handlingsförlamade i en tid präglad av utspridd klimatångest.

Dragomir Mrsic

Dragomir “Gago” Mrsic

Dragomir Mrsic är en av deltagarna i programmet Klimatkampen från UR. Och ser ett tydligt behov av att inspirera fler att göra mer. 

Frida Berry Eklund

Frida Berry Eklund: ”Vi behöver förändra skolsystemet och rusta unga för framtiden”

Författare till Prata med barn om klimatet, grundare av Våra barns klimat och en av initiativtagarna till Klimatkollen.se. Tränad av självaste Al Gore till en global Climate Reality Leader och aktuell med ny bok inom kort. 

Frida Berry Eklund är med på Klimatklubbens lista över Sveriges 52 främsta kvinnor.

Lisa Röstlund: ”Journalistiken har hittills misslyckats”

Lisa Röstlund är grävande journalist på DN och författare av boken Skogslandet som granskar skogslandet Sverige och konflikterna som finns kring synen på skogen och dess roll i samhället. Lisa Röstlund är med på Klimatklubbens lista över Sveriges 52 främsta kvinnor.

Gurgin Bakircioglu med sin hund framför sin husbil.

Gurgin Bakircioglu: ”Jag pallade inte sträva efter att hänga upp en sköld i riddarhuset”

Gurgin Bakircioglu är journalisten som sa upp sig från toppjobbet, blev vegan och flyttade in i en husbil. Nu är han aktuell i dokumentären "Aldrig mer kebab" på SVT.
För klimatklubben berättar han om de största utmaningarna med att ställa om – och vinningarna!

Därför utser Klimatklubben Årets 52 främsta klimatkvinnor!

På internationella kvinnodagen släpper Klimatklubben en lista över Sveriges 52 främsta klimatkvinnor. I juryn sitter Alexandru Al-Qassam, som här berättar om varför denna lista är så viktig …

Mikaela Christensen och Anna Rosvall Klimatklubben Linköping

Klimatklubben Linköping imponerar med sitt driv!

Två personer som krokar arm och skapar stordåd på lokal nivå? Yep, där har ni Anna Rosvall och Mikaela Christensen, som för två år sedan drog igång Klimatklubben Linköping och sedan dess har strösslat loss med spännande arrangemang i regionen. Läs och inspireras!

Sara Nilsson Lööv protesterar med rebellmammorna

Sara Nilsson Lööv från Rebellmammorna

Två personer som krokar arm och skapar stordåd på lokal nivå? Yep, där har ni Anna Rosvall och Mikaela Christensen, som för två år sedan drog igång Klimatklubben Linköping och sedan dess har strösslat loss med spännande arrangemang i regionen. Läs och inspireras!

Axel Eriksson

Axel Eriksson ungdomsrepresentant till FN:s klimatkonvention UNFCCC

Axel Eriksson har blivit vald till ungdomsrepresentant till FN:s klimatkonvention UNFCCC. Vad innebär det och får ungdomar göra sin röst hörd?