maj 24, 2024

Pelle erbjöd personalen förmånscyklar

Pelle Paulsson är vd på ICA Maxi Värmdö och har nästan 200 medarbetare i butiken.
Han var tidigt ute och erbjöd medarbetarna förmånscykel, dels för att få gladare medarbetare, dels för att dra sitt strå till stacken för att förbättra folkhälsan. Han uppskattar cykling, framförallt på sin gruscykel, vilket gör att man kan ana att det finns mer än en cykel i hans ägo. Hos Pelle finns med andra ord inspiration att hämta till att damma av cykeln och ge sig ut, både till jobbet och ut i naturen.


Du erbjöd medarbetarna i din butik att få en förmånscykel för fyra år sedan. Hur går det med cyklandet för dig och personalen?
– Det går bra! Flera medarbetare pendlar nu med cykel till jobbet, mest under vår, sommar och höst – men vi har minst en tapper vintercyklare.

Utöver att det är ett klimatsmart sätt att transportera sig på, vad skulle du säga är den största fördelen med cykeln?
– Man tar sig enkelt fram på kortare sträckor. Man får en skön naturupplevelse och använder man inte alltför mycket el så får man också välbehövlig motion.

Vad fick dig att fastna för att cykla?
– Cykel är bra för både miljön och folkhälsan! Men jag älskar mest att motionscykla på min gruscykel. Man får en naturupplevelse, hittar nya vägar och stigar hela tiden, samtidigt som det är riktigt bra och skonsam träning.

Vad tror du är nyckeln till att få fler att välja cykeln framför bilen?
– Bättre cykelbanor, lägre skatt på cyklar och cykeltillbehör som till exempel regnkläder som man behöver till och från jobbet.

Vad har du för tips till människor som skulle vilja komma igång att vardagscykla till och från jobbet?
– Börja med en elcykel, sen kan du successivt minska elanvändningen eller gå över på en vanlig om du vill få ut träning och motion av det också.

 

Text: Sofia Fransson Foto: ICA/Bikelease

Uppskattar du Klimatklubbens arbete?

Stötta oss genom att swisha en gåva eller bli medlem!

Tack för att du bidrar till att vi kan påverka, sprida fakta, inspirera, pressa på, samverka och ge stöd åt våra många, grymma lokalklubbar runt om i landet.

Tillsammans gör vi skillnad!

Nyfiken på framtiden och vad som görs på andra platser? Redo att kopieras?

Spana in detta! Du kommer gilla det.

Copy with pride