God (klimatvettig) jul

Hojt i julstressen – vi vill tipsa dig om en massa smartheter! Cirkulera mera, ge bort en klimatvettig julklapp (bidra till klimatarbetet) och använd plånbokens makt för att göra skillnad.

Bra Grejer

Ta del av alla BRA GREJER! Smarta idéer, inspo, granskningar och tips!
Bra grejer, helt enkelt. Ps. Allt detta bra:iga är redo att se mer av världen. Dela vidare!

Kika in i framtiden – och skapa den!

Vilken framtid drömmer du om? Vilka satsningar? Lagar? Ekonomiska styrmedel? 

Copy with pride

Vad händer i andra länder? I andra städer? Vilka satsningar görs för att sänka utsläppen?

Ta vidare ditt engagemang

Har du hittat din grej ännu? Ditt sammanhang, ditt sätt att engagera dig och påverka? Ingen fara om du inte har det, för det är inte helt lätt att ta sig an en så stor fråga och dessutom göra det på ett sätt som känns bra för just dig.

Framtidens jobb!

Jobb försvinner ständigt och ersätts av nya, vissa samhällsbärande yrken står stadigt – medan andra kryddas med nya arbetsuppgifter. Frågan är bara – satsar Sverige på rätt kompetens för framtiden?

Årets medvetna julklapp 2022: Det hemstickade plagget!

Årets Medvetna Julklapp 2022 är “det hemstickade plagget”! Det är föreningarna Klimatklubben och Medveten Konsumtion som står bakom utnämningen, som utses för fjärde året i rad.

JAG GÖR EN MASSA GREJER FÖR MILJÖN

Att du källsorterar är jättebra, men det ena utesluter inte det andra. Att minska sina avtryck inom ett område rättfärdigar inte att låta bli att göra det inom andra.

MEN OM VI SLUTAR SHOPPA STANNAR VÄL VÄRLDEN?

Om vi fortsätter shoppa i samma takt stannar världen. Fast av en annan anledning.

Juryn tycker till – Framtidsjobb

Under våren 2021 satte Klimatklubben och Våra barns klimat ihop en lista på 101 jobb som kommer att behövas i framtiden. Till vår hjälp hade vi våra medlemmar, och en expertjury. Vi passade på att ställa några frågor till alla jurymedlemmar om framtidens arbetsmarknad.