Nominera Sveriges främsta klimatkvinnor!

Se 2023 som året då du påverkar och gör skillnad. Och det fina i klimatsången är att du inte behöver klura på vad du ska göra – på klimatklubben.se finns inspiration, verktyg, mallar och bra grejer. Spana in vad som gjorts i andra städer, kommuner och länder (och kopiera till din kommun genom ett medborgarförslag), nominera årets klimatkvinnor eller påverka media.

Bra Grejer

Ta del av alla BRA GREJER! Smarta idéer, inspo, granskningar och tips!
Bra grejer, helt enkelt. Ps. Allt detta bra:iga är redo att se mer av världen. Dela vidare!

Elevborgarråd för klimatet

2022 startade världens första "Elevborgarråd för klimatet" igång. Bakom projektet står Klimatklubbens grundare, Emma Sundh och Maria Soxbo, och Karlstads kommun (som därmed blev historiska).

Elevborgarråd för klimatet är ett demokratioprojekt, vars syfte är låta barn och unga komma till tals. Göra deras röst hörd. Barn och unga – som saknar rösträtt – ska trots allt leva med konsekvenserna av besluten som fattas i dag.

Vill du att din kommun blir näst på tur att dra igång ett Elevborgarråd för klimatet? Ja, men så klart!
Vi är taggade på att ta projektet vidare till fler kommuner!

Här kan du läsa mer om Elevborgarråd för klimatet, och vad du kan göra för att få till ett projekt i just din kommun!

Sveriges 52 främsta klimatkvinnor 2023

Klimatklubben utser Sveriges 52 främsta klimatkvinnor 2023 – spana in listan!

Kika in i framtiden – och skapa den!

Vilken framtid drömmer du om? Vilka satsningar? Lagar? Ekonomiska styrmedel? 

Copy with pride

Vad händer i andra länder? I andra städer? Vilka satsningar görs för att sänka utsläppen?

Ta vidare ditt engagemang

Har du hittat din grej ännu? Ditt sammanhang, ditt sätt att engagera dig och påverka? Ingen fara om du inte har det, för det är inte helt lätt att ta sig an en så stor fråga och dessutom göra det på ett sätt som känns bra för just dig.

Framtidens jobb!

Jobb försvinner ständigt och ersätts av nya, vissa samhällsbärande yrken står stadigt – medan andra kryddas med nya arbetsuppgifter. Frågan är bara – satsar Sverige på rätt kompetens för framtiden?

Årets medvetna julklapp 2022: Det hemstickade plagget!

Årets Medvetna Julklapp 2022 är “det hemstickade plagget”! Det är föreningarna Klimatklubben och Medveten Konsumtion som står bakom utnämningen, som utses för fjärde året i rad.

JAG GÖR EN MASSA GREJER FÖR MILJÖN

Att du källsorterar är jättebra, men det ena utesluter inte det andra. Att minska sina avtryck inom ett område rättfärdigar inte att låta bli att göra det inom andra.

MEN OM VI SLUTAR SHOPPA STANNAR VÄL VÄRLDEN?

Om vi fortsätter shoppa i samma takt stannar världen. Fast av en annan anledning.

Juryn tycker till – Framtidsjobb

Under våren 2021 satte Klimatklubben och Våra barns klimat ihop en lista på 101 jobb som kommer att behövas i framtiden. Till vår hjälp hade vi våra medlemmar, och en expertjury. Vi passade på att ställa några frågor till alla jurymedlemmar om framtidens arbetsmarknad.