Ordförande

Sandra Runsten

Hållbarhetschef på storbolag som arbetar med transformation av näringslivet och den gröna och rättvisa omställningen. Bakgrund inom många delar av hållbarhetsområdet: strategi, kommunikation, public affairs och corporate affairs. Lång styrelseerfarenhet i den ideella sektorn, från Sustainergies, Medveten konsumtion och Maktsalongen. Hjärtat klappar extra för makrofrågor som spänner över länder, discipliner och dimensioner av hållbarhet: att se att klimatmål, natur och mänskliga rättigheter exempelvis hänger tätt ihop och måste lösas tillsammans.

Varför vill du sitta i Klimatklubbens styrelse?
– Jag tror att kraften i Klimatklubben och det kollektiva förändringsarbetet är enorm, och att vi verkligen kan göra skillnad kring vilken värld och framtid vi vill leva i.

 

hej@klimatklubben.se

Ledamot

Maria Soxbo

Frilansjournalist, författare, poddare, hållbarhetinfluencer, föreläsare och en av grundarna till Klimatklubben. Exil-norrlänning som vänt 180 grader, och lämnat konsumtionsinriktad livsstilsmedia för att istället bli en del av lösningen. Snackar gärna framtid i olika sammanhang, med perspektivet att livet efter omställningen blir härligare än torktumlartillvaron i fossilsamhället. Har skrivit sju böcker (varav fyra små) om klimat och omställning, och utsetts till en av Sveriges 101 hållbarhetsmäktigaste 2021 (plats 25). Brinner för samtal, engagemang och kunskap i alla former, och tackar aldrig nej till en loppisrunda.

Varför vill du sitta i Klimatklubbens styrelse?
– För att Klimatklubben är det bästa jag varit med och gett upphov till, utöver mina barn. Klimatklubben är redan nu en fantastisk plats att kanalisera sin handlingskraft på, men har potential att bli så mycket mer. Och den resan vill jag så klart vara med på.

maria@klimatklubben.se

Kassör

Tove Nordström

Kommunikatör, projektledare och verksamhetschef inom social och miljömässig hållbarhet. Bodde och arbetade många år i London, men är idag tillbaka i Sverige med fokus på att främja innovation, entreprenörskap och företagande som skapar positiv förändring i samhället. Pratar gärna hållbar konsumtion, stadsutveckling och omställning, och hur vi kommunicerar kring klimatet för att få med fler i omställningen.

Varför vill du sitta i Klimatklubbens styrelse?
– För att mer konkret kunna engagera mig genom en aktiv, spännande och inspirerande plattform som driver på den omställning vi behöver men som går för långsamt.

 

hej@klimatklubben.se

Ledamot

Caroline Byh

Halkade in på hållbarhets- och klimatspåret genom mitt tidigare arbete inom tobaksprevention. Metoderna som används för att ställa om till ett tobaksfritt liv går utmärkt att applicera på arbetet för omställningen till klimatet. Det bygger främst på att hitta sin inre motivation för förändring, och det är jag bra på att inspirera till. För min del är omställningen inte lika med krångel och tvång utan hos mig väcks kreativitet, nyfikenhet och envishet ihop med insikten om att det är bråttom! Jag är utbildad klimatinspiratör och har jobbat länge med implementeringen av Agenda 2030 i kommuner och regioner.

Varför vill du sitta i Klimatklubbens styrelse?
– Tillsammans med Klimatklubben byggs en gemenskap och känsla av tillhörighet som gör det lättare att göra mer för fler. Jag hoppas att Klimatklubben  lyckas göra många fantastiska saker tillsammans och bidrar till att göra det lätt att göra rätt.

hej@klimatklubben.se

Ledamot

Juliana Alonso

En vanlig tjomme! Kommunikatör och producent i spelindustrin. Klimatpoletten föll ned när jag arbetade med kommunikation om mat och klimat. Kämpar sedan dess med att ställa om till ett gött liv inom planetens gränser och – spoiler alert – älskart! Genomfört ett omställningsexperiment med familjen för att prova på livet från storstad till småstad i ett år då jag pluggade självhushållning. Blir pepp av alla möjligheter som omställningen borde innebära! Inser att det krävs strukturella förändringar, och väljer därför att lägga min energi på fredlig civil olydnad som metod genom Extinction Rebellion och Rebellmammorna.

Varför vill du sitta i Klimatklubbens styrelse?
Vi behöver bli en kritisk massa av medborgare som förstår klimatkatastrofen och kräver ansvarsfullt agerande. Jag tror på Klimatklubben som en knytpunkt att kroka arm för en stark och bred miljö- och klimatrörelse!

 

hej@klimatklubben.se

Sekreterare & lokalklubbssamordnare

David Hedlund

Systemutvecklare och författare. Klimatengagerad ur ett själviskt behov av att kunna se mina barn i ögonen, nu när ingen längre kommer tro oss om vi säger att vi inte visste. Skriver barnböcker om vetenskap, klimat och samhälle; nu senast utkommen med När vi var olydiga, om den civila olydnadens roll som garant för ett demokratiskt samhälle. Jag är även Klimatklubbens lokalsamordnare.

Varför vill du sitta i Klimatklubbens styrelse?
Jag engagerar mig i Klimatklubben på grund av alla fantastiska lokalavdelningar. Klimatomställningen behöver ske precis överallt, och jag är övertygad om att lokala initiativ är nyckeln till ett riktigt brett engagemang.

 

lokalklubb@klimatklubben.se

Ledamot

Tilde Krusberg

Tvättäkta miljömupp med ett specialintresse för hav, klimatrelaterade förluster och skador och nerväxt! Jag har bakgrund inom miljövetenskap, idéhistoria och hållbar utveckling, och har tidigare jobbat för Nationell Samordnare Agenda 2030 och ideellt med Naturskyddsföreningen och Wellbeing Economy Alliance Sverige. På dagarna hittar du mig på Stockholm Resilience Centre, och på kvällarna på ett klättergym i Stockholm eller hemma i lägenheten med en bok i handen.

Varför vill du sitta i Klimatklubbens styrelse?
– För att i en tid av polykriser är demokrati och medborgarengagemang viktigare än någonsin: klimatfrågor och jämlikhetsfrågor, naturfrågor och demokratifrågor går inte att separera från varandra. Inkluderande och demokratiska organisationer som jobbar aktivt med miljö- och klimatfrågor är därför samhällsnödvändiga, och eftersom klimatklubben är precis en sådan organisation är det klart att jag vill sitta i styrelsen!

hej@klimatklubben.se

Ledamot

Aisha Rahman

Sedan tonåren har jag varit aktiv inom ungdomsrörelsen och ägnat stor del av min tid till social hållbarhet och medborgarengagemang. Min bakgrund är inom miljövetenskap och samhällsbyggnad. Tycker det är extra viktigt med systemperspektiv och tvärvetenskap då klimatfrågan är sammanflätad med flertalet andra frågor och därav bäst löses tillsammans. Intresset är extra stort för klimatanpassning, rättvis omställning och stadsutveckling och jag tillämpar mer än gärna ett internationellt perspektiv på dessa frågor.

Varför vill du sitta i Klimatklubbens styrelse?
– Det går inte att lämna frågan till bara några få utan vi behöver få med fler på tåget så vi kan lyfta större och bredare perspektiv för att nå en mer hållbar värld – därför engagerar jag mig i Klimatklubben.

hej@klimatklubben.se

LEDAMOT

Emma Sundh

Författare, hållbarhetsinfluencer, frilansjournalist (tidigare jobbat inom magasinsbranschen) och poddmakare som lämnat Stockholm för att återvända till landsbygden i Värmland. Här bygger jag ett närproducerat, återbrukat hus och utforskar landsbygdens utmaningar och förutsättningar i omställningen. Går i gång på att snacka framtidens lösningar, putsa reklamslingan för det hållbara livet och drömmer om att vara delaktig i framtidens återbruksgallerior. Har skrivit sju böcker (varav fyra små) som på olika sätt tar upp ämnen som klimat, återbruk och omställning. Utsedd till en av Sveriges 101 hållbarhetsmäktigaste 2021 (plats 39).

Varför vill du sitta i Klimatklubbens styrelse?
– Klimatklubben är ett rappt, varmt och engagerande nätverk som knuffar världen åt rätt håll, knådar normer och puttar klimatet fram i strålkastarljuset. Klart jag måste vara med på den resan.

emma@klimatklubben.se

Ledamot

Anna Tiger

Utbildare, processledare och coach med tvärvetenskaplig samhällsvetenskaplig bekgrund, systemperspektiv på världen, fokus på mänsklig utveckling på individ-, relations- och samhällsnivå, och ett starkt engagemang för att vi ska lämna över en värld med goda livsförutsättningar till kommande generationer. Har tidigare bland annat jobbat med social hållbarhet inom forskning och i stadsutveckling. För närvarande är jag mest intresserad av regenerativa perspektiv på hållbarhet och på hur vi kan använda kunskapen om samverkan mellan olika områden och systemnivåer för att bidra till att vända dagens polykris till hållbar utveckling.

Varför vill du sitta i Klimatklubbens styrelse?
– För att Klimatklubben ger individer tillfälle att engagera sig för vår gemensamma framtid tillsammans med andra, och genom det byta apati, hopplöshet och isolering mot handling och gemenskap som ger äkta hopp om att vi kan skapa en hållbar framtid.

 

hej@klimatklubben.se

Valberedningen

Valberedning

Malin Marmgren & Linda Zetterman

(Text kommer snart!)

Klimatklubben

Malin Marmgren
& Linda Zetterman

(Här kommer det snart text!)