Ordförande

Peter Lübeck

Projektledare, speldesigner och affärsutvecklare som lämnade drömjobbet på en spelstudio för att istället hänge mig åt att bygga Europas ledande spelregion som vd för den ideella organisationen Game Habitat i Malmö. Bor sedan en tid tillbaka i ett litet 1800-talstorp med vasstak på den skånska landsbygden där jag och min sambo utforskar hur det är att bygga ett hållbart liv på landet med permakultur som ledord. Älskar grafisk design och foto, och spenderar orimligt mycket tid med att bygga kalkylark kring allt från privatekonomi till klimatavtryck. Sitter också i Film i Skånes styrelse.

Varför vill du sitta i Klimatklubbens styrelse?
– Jag har länge fokuserat på den egna klimatomställningen, men samtidigt letat efter ett sätt att bidra till klimatfrågan med hela min kompetens och erfarenhet. För mig innebär Klimatklubben den perfekta möjligheten att göra detta.

 

hej@klimatklubben.se

Vice ordförande

Ahmed Al-Qassam

Miljövetare, lobbyist och juryordförande för det internationella ungdomspriset WIN WIN Youth Award. Tidigare arbetat med strategisk miljö- och klimatomställning på Länsstyrelsen Skåne och är grundare av Miljöpodden. Stort intresse för kläder, redesign och mänskligt beteende.

Varför vill du sitta i Klimatklubbens styrelse?
– Klimatklubben är ett perfekt ställe att växla upp det politiska engagemanget utan partitillhörighet. Miljön har ingen ideologi och klimatet kan absolut inte vänta.

 

hej@klimatklubben.se

Kassör

Maria Soxbo

Frilansjournalist, författare, poddare, hållbarhetinfluencer, föreläsare och en av grundarna till Klimatklubben. Exil-norrlänning som vänt 180 grader, och lämnat konsumtionsinriktad livsstilsmedia för att istället bli en del av lösningen. Snackar gärna framtid i olika sammanhang, med perspektivet att livet efter omställningen blir härligare än torktumlartillvaron i fossilsamhället. Har skrivit sex böcker (varav fyra små) om klimat och omställning, och utsetts till en av Sveriges 101 hållbarhetsmäktigaste 2021 (plats 25). Brinner för samtal, engagemang och kunskap i alla former, och tackar aldrig nej till en loppisrunda.

Varför vill du sitta i Klimatklubbens styrelse?
– För att Klimatklubben är det bästa jag varit med och gett upphov till, utöver mina barn. Klimatklubben är redan nu en fantastisk plats att kanalisera sin handlingskraft på, men har potential att bli så mycket mer. Och den resan vill jag så klart vara med på.

 

maria@klimatklubben.se

Sekreterare

Emma Sundh

Författare, hållbarhetsinfluencer, frilansjournalist (tidigare jobbat inom magasinsbranschen) och poddmakare som lämnat Stockholm för att återvända till landsbygden i Värmland. Här bygger jag ett närproducerat, återbrukat hus och utforskar landsbygdens utmaningar och förutsättningar i omställningen. Går i gång på att snacka framtidens lösningar, putsa reklamslingan för det hållbara livet och drömmer om att vara delaktig i framtidens återbruksgallerior.
Har skrivit sju böcker (varav fyra små) som på olika sätt tar upp ämnen som klimat, återbruk och omställning. Utsedd till en av Sveriges 101 hållbarhetsmäktigaste 2021 (plats 39).

Varför vill du sitta i Klimatklubbens styrelse?
– Klimatklubben är ett rappt, varmt och engagerande nätverk som knuffar världen åt rätt håll, knådar normer och puttar klimatet fram i strålkastarljuset. Klart jag måste vara med på den resan.

 

emma@klimatklubben.se

Ledamot

Isabelle McAllister

Creative Director, föreläsare, författare, programledare och omställningsaktivist som gillar att tänka med händerna. Drivs av att få nya idéer att hända och hämtar kraft ur mötet och blandningen i det oväntade. Det är i krockarna när olika världar, stilar, idéer och människor möts som magi uppstår. Halvbelgisk stockholmare och låtsas-leksing. Grundare av Isabellestipendiet. Nyss utkommen med boken Skavank – laga, vårda och uppskatta det gamla och nötta.

Varför vill du sitta i Klimatklubbens styrelse?
– För att det för när vi går samman som vi blir starka och kan skapa riktig förändring! Sen är det alltid roligare och lättare att tackla stora komplexa problem ihop med andra.

 

hej@klimatklubben.se

Ledamot

Johline Lindholm

PR-proffs med rötter i klimat- och hållbarhetsrörelsen och föreningslivet. Arbetar sedan många år tillbaka med kommunikation, opinionsbildning och hållbarhet på elbolaget Telge Energi. Sitter även i styrelsen för den ideella samåkningsrörelsen Skjutsgruppen och är övertygad om att världen behöver förändra mer än att bara byta ut fossiler. Och att det kommer göra oss lyckligare.

Varför vill du sitta i Klimatklubbens styrelse?

– Alla behövs och klimatklubben är en plattform för möjliggörande och förändring både för individen och för att sätta press på företag och organisationer. Här kan vi som organisation stötta och göra skillnad. When the people lead, leaders will follow.

 

hej@klimatklubben.se