Ordförande

Cecilia Strömer

En person i mina bästa år som inte följer alla normer och som gillar enkelhet och frihet. Är utbildad planeringsarkitekt i grunden och har jobbat inom stadsbyggnad i en stor del av mitt liv. Innehar chefsroll sedan många år och tycker det är intressant hur ledare påverkar sin omgivning, i både gott och i inte så bra. Självledarskapet är en viktig del av att vara människa.

Varför vill du sitta i Klimatklubbens styrelse?
Jag ser förändring till ett mänskligare och skonsammare liv som en nödvändighet. Jag är gärna en del av Klimatklubbens ingång i frågorna om förändring. Kan jag bidra i diskussionen och stegen framåt är jag glad.

 

hej@klimatklubben.se

Vice ordförande

Alexandru Al-Qassam

Miljövetare, lobbyist och juryordförande för det internationella ungdomspriset WIN WIN Youth Award. Tidigare arbetat med strategisk miljö- och klimatomställning på Länsstyrelsen Skåne och är grundare av Miljöpodden. Stort intresse för kläder, redesign och mänskligt beteende.

Varför vill du sitta i Klimatklubbens styrelse?
– Klimatklubben är ett perfekt ställe att växla upp det politiska engagemanget utan partitillhörighet. Miljön har ingen ideologi och klimatet kan absolut inte vänta.

 

hej@klimatklubben.se

Kassör

Fredrik Wikström

Har forskat och undervisat inom miljö- och hållbar utveckling i över trettio år och är professor i Miljö- och energisystem vid Karlstads universitet. Har forskat inom en mängd områden, men under senare tid mest om matsvinn och gav nyligen ut boken ”Stoppa matsvinnet! en förpackad lösning”. Brinner för att föra ut kunskap, men också att hjälpa människor att omsätta kunskapen i handling. Privat bor jag i ett egendesignat lågenergihus och transporterar mig med extrasnabb elcykel, vikcykel, kajak och kollektivtrafik.

Varför vill du sitta i Klimatklubbens styrelse?
Är mycket imponerad av Klimatklubbens arbete och hoppas att kunna bidra ytterligare till det genom mina kunskaper och erfarenheter.

 

hej@klimatklubben.se

Sekreterare

Tove Nordström

Kommunikatör, projektledare och verksamhetschef inom social och miljömässig hållbarhet. Bodde och arbetade många år i London, men är idag tillbaka i Sverige med fokus på att främja innovation, entreprenörskap och företagande som skapar positiv förändring i samhället. Pratar gärna hållbar konsumtion, stadsutveckling och omställning, och hur vi kommunicerar kring klimatet för att få med fler i omställningen.

Varför vill du sitta i Klimatklubbens styrelse?

– För att mer konkret kunna engagera mig genom en aktiv, spännande och inspirerande plattform som driver på den omställning vi behöver men som går för långsamt.

 

hej@klimatklubben.se

Ledamot

Isabelle McAllister

Creative Director, föreläsare, författare, programledare och omställningsaktivist som gillar att tänka med händerna. Drivs av att få nya idéer att hända och hämtar kraft ur mötet och blandningen i det oväntade. Det är i krockarna när olika världar, stilar, idéer och människor möts som magi uppstår. Halvbelgisk stockholmare och låtsas-leksing. Grundare av Isabellestipendiet. Nyss utkommen med boken Skavank – laga, vårda och uppskatta det gamla och nötta.

Varför vill du sitta i Klimatklubbens styrelse?
– För att det för när vi går samman som vi blir starka och kan skapa riktig förändring! Sen är det alltid roligare och lättare att tackla stora komplexa problem ihop med andra.

 

hej@klimatklubben.se

Ledamot

Maria Soxbo

Frilansjournalist, författare, poddare, hållbarhetinfluencer, föreläsare och en av grundarna till Klimatklubben. Exil-norrlänning som vänt 180 grader, och lämnat konsumtionsinriktad livsstilsmedia för att istället bli en del av lösningen. Snackar gärna framtid i olika sammanhang, med perspektivet att livet efter omställningen blir härligare än torktumlartillvaron i fossilsamhället. Har skrivit sju böcker (varav fyra små) om klimat och omställning, och utsetts till en av Sveriges 101 hållbarhetsmäktigaste 2021 (plats 25). Brinner för samtal, engagemang och kunskap i alla former, och tackar aldrig nej till en loppisrunda.

Varför vill du sitta i Klimatklubbens styrelse?
– För att Klimatklubben är det bästa jag varit med och gett upphov till, utöver mina barn. Klimatklubben är redan nu en fantastisk plats att kanalisera sin handlingskraft på, men har potential att bli så mycket mer. Och den resan vill jag så klart vara med på.

 

maria@klimatklubben.se

Ledamot

Emma Sundh

Författare, hållbarhetsinfluencer, frilansjournalist (tidigare jobbat inom magasinsbranschen) och poddmakare som lämnat Stockholm för att återvända till landsbygden i Värmland. Här bygger jag ett närproducerat, återbrukat hus och utforskar landsbygdens utmaningar och förutsättningar i omställningen. Går i gång på att snacka framtidens lösningar, putsa reklamslingan för det hållbara livet och drömmer om att vara delaktig i framtidens återbruksgallerior. Har skrivit sju böcker (varav fyra små) som på olika sätt tar upp ämnen som klimat, återbruk och omställning. Utsedd till en av Sveriges 101 hållbarhetsmäktigaste 2021 (plats 39).

Varför vill du sitta i Klimatklubbens styrelse?
– Klimatklubben är ett rappt, varmt och engagerande nätverk som knuffar världen åt rätt håll, knådar normer och puttar klimatet fram i strålkastarljuset. Klart jag måste vara med på den resan.

 

emma@klimatklubben.se

Ledamot

Juliana Alonso

En vanlig tjomme! Kommunikatör och producent i spelindustrin. Klimatpoletten föll ned när jag arbetade med kommunikation om mat och klimat. Kämpar sedan dess med att ställa om till ett gött liv inom planetens gränser och – spoiler alert – älskart! Genomfört ett omställningsexperiment med familjen för att prova på livet från storstad till småstad i ett år då jag pluggade självhushållning. Blir pepp av alla möjligheter som omställningen borde innebära! Inser att det krävs strukturella förändringar, och väljer därför att lägga min energi på fredlig civil olydnad som metod genom Extinction Rebellion och Rebellmammorna.

Varför vill du sitta i Klimatklubbens styrelse?
Vi behöver bli en kritisk massa av medborgare som förstår klimatkatastrofen och kräver ansvarsfullt agerande. Jag tror på Klimatklubben som en knytpunkt att kroka arm för en stark och bred miljö- och klimatrörelse!

 

hej@klimatklubben.se

Valberedningen

Valberedning

Malin Marmgren& Linda Zetterman

(Här kommer det snart text!)