Maila en politiker

Ladda ner som pdf

Påverka politiken smart! Kontakta din lokalpolitiker och säg att du vill genomföra en specifik sak. Var tydlig med vad ditt förslag innebär och föreslå ett möte. Personlig kontakt är alltid att föredra – och du kanske kan få input kring vilka möjligheter (och utmaningar) som finns. Kom ihåg; kommunen finns ju för sina medborgare och politikerna är både rädda och tacksamma för engagerade medborgare! Använd mallen nedan för att enkelt komma igång med ett mail till din politiker 

Hej!

Jag är en trogen cyklist som varje dag cyklar över Söderbron. Jag har uppmärksammat att cykelbanorna som leder upp och ner på bron är kraftigt eftersatta i underhåll. För min del innebär det att jag drar mig för att ta den vägen och jag tror att det dåliga skicket i förlängningen kommer att orsaka en olycka.

Att kommuninvånarna väljer att cykla borde vara ett mål för kommunen, med tanke på rådande klimatkris. Jag skulle därför se en satsning på stadens cykelbanor, så fler kan ställa bilen.

Jag är tillsammans, tillsammans med flera grannar och vänner engagerad i klimatfrågan och skulle gärna vilja veta mer om hur ni politiker jobbar med den på kommunnivå. Därför undrar jag om vi kan boka in ett möte för att diskutera kommunens klimatarbete i allmänhet och cykelbanorna i synnerhet. Idéer har jag gott om och jag delar gärna med mig av mitt perspektiv.

Med vänlig hälsning
Ditt namn, engagerad medborgare!

TIPS! Håll god ton och var konkret och konstruktiv! Gör det enkelt för politikern att svara på dina frågor eller din mötesförfrågan. Koppla ditt förslag till olika mål som kommunen har (klimatmål, eller exempelvis uttalade mål kring ren luft, förbättrad hälsa eller liknande) och ta gärna hjälp av Klimatkollen.se för att se hur din kommun ligger till utsläppsmässigt. Och du, ge inte upp! Om en säger nej, prova med nästa!

tillbaka till verktygslådan